INDSKOLING


Englemysteriet - en julekalender

 


 

Med udgangspunkt i en julekalender, tegnet af Zarah Juul til lige netop dette projekt og fortællingen Englemysteriet, skal eleverne høre om og arbejde med engle. Hver skoledag i december åbnes en låge i kalenderen, og bag lågen gemmer sig en illustration, der peger i retning af en engel fra enten Det Gamle Testamente, Det Nye Testamente, Koranen, salmerne eller folketroen.

Til hver illustration findes også et oplæg til en kort samtale samt forslag til en efterfølgende aktivitet. Projektets udformning gør det muligt at indlede hver dag i december med en kort lektion omkring engle med udgangspunkt i julekalenderen og de foreslåede aktiviteter.

Englemysteriet

Selma og Svante har boet i Grønland de sidste tre år. Nu vil deres forældre gerne tilbage til Danmark for at være tættere på bedsteforældrene: Jytte, der er præst og Mogens, der er pensionist. Indtil deres nye hus er sat i stand, og mens forældrene afslutter de sidste opgaver i Grønland, flytter børnene ind på præstegården, hvor de skal være hele december. Selma og Svante savner deres forældre og livet på Grønland, men da de finder noget mystisk på præstegårdens gamle loft, får de andet at tænke på. Tomme, gamle æsker med fine bånd omkring og små skilte med sirligt håndskrevne numre. Hvad mon der er i æskerne? Hvorfor er der 17 æsker? Hvem har anbragt dem på loftet? Og kan det mon lykkes Selma og Svante at løse mysteriet?

Fakta om projektet

Målgruppe: 1.-3. klasse

  • Fag: Kristendomskundskab (og dansk)
  • Lektioner: 15-45 min hver skoledag i december
  • Periode: December 2022

   TILMELDING HER    

Fag: Kristendomskundskab

Lektioner: 15 - 45 min. hver skoledag i december. Fx. hver morgen eller i frokostpausen.

Periode: December 2022

Tilmeldingsfrist: 2. september 2022

Tilmeldte lærere modtager:

  • Bogen "Englemysteriet"
  • Adgang til hjemmeside med baggrundsstof og forslag til aktiviteter
  • En lågekalender tegnet af Zarah Juul