MELLEMTRINNET

HVOR DER ER VAND, ER DER LIV

Fakta om projektet

Klassetrin: 3.-4. klasse 

Periode: Fra oktober og resten af året - velegnet til forårsprojekt.

Fag: Kristendomskundskab, dansk og natur-teknik

Lektioner: 6 incl. kirkebesøg   

Indhold:

  • Sansebesøg i kirken
  • Lærervejledning
  • Elevhæfter
  • Hjemmeside

   TILMELDING HER    Tilmeldingsfrist 1.10 2022

HVOR DER ER VAND, ER DER LIV 

Hvor tit mon du tænker over vandets alder? Tænker over det kredsløb, der får det 10000 år gamle vand til at cirkulere fra undergrunden, gennem jordlagene, ind i planternes rødder, op i skyerne, ind i duggens dråber, ind igennem huden, ned gennem svælget og ud i alle kroppens porrer. Når vi følger vandet, følger vi også menneskets forbundethed med verden – og den er da for vild!  

Vandet giver sammen med solens stråler og jordens muld næring til planter og træer, og som en del af dette forløb, skal eleverne arbejde med både vand, frø og jord. De skal gå to veje i undersøgelsen af elementerne: dels skal de kigge på naturen og dels på, hvordan elementerne også i kristendommen er kilde til forundring, fortællinger og symbol-tænkning: Vandet er med i skabelsesberetningen, og frøet er med i lignelsen om sennepsfrøet - begge tekster, som eleverne skal arbejde med. 

Som en central del af forløbet skal eleverne på et kirkebesøg. Her skal de lytte til to lydfortællinger / lydværker skabt af teaterfolkene bag teatret Carte Blanche. Det er poetiske og fortættede fortællinger, som eleverne lytter til i kirkerummet og efterfølgende reflekterer over sammen med en præst eller ansat i skoletjenesten.