INDSKOLING

 

Julekalenderen 2020

Albummet

 

Esther og Bjørns mor er syg og skal tilbringe december måned på hospitalet. I mellemtiden skal de passes af deres mærkelige far, som de ikke har set, siden de var helt små. Og i horisonten truer en juleaften hjemme hos moster Tove, der er skrap. Esther og Bjørn ønsker sig dette år kun to ting: At mor bliver rask, og at de kan finde det gamle fotoalbum fra mors barndom, som er blevet væk. Dét er nemlig det eneste, mor ønsker sig i julegave.

Esther og Bjørn må ud på en skattejagt rundt i hele Ballerup og Furesø, og hér får de brug for hjælp fra både deres far og en masse andre skæbner, levende såvel som døde: adelige russiske flygtninge, Den hellige Sankt Ib, den romantiske digter, Christian, piloterne fra 2. Verdenskrig, Valdemars hofnar

                      Gennem ét oplæsnings-kapitel til hver skoledag får eleverne fortalt alle de gode historier om mennesker og steder i både Ballerup og Furesø, samtidigt med at de følger Esthers og Bjørns liv og jagt efter albummet. Klassen klistrer også dagens billede på landkortet, læreren får lidt historisk baggrundsmateriale som støtte for undervisningen, og der er foreslåede aktiviteter eller lege knyttet til hver dag i kalenderen.

En times lokalhistorisk julehygge til alle indskolingsklasser i Ballerup-Furesø om dagen, hele december.

Klassetrin:                        0. - 3. klasse

Fag:                                    dansk, kristendomskundskab, historie

Antal lektioner:              14 x 1 time

Periode:                            December 2020

Tilmeldingsfrist:              1. Okt. 2020

 

Forløbet rummer:

·       Albummet med ét højtlæsnings-kapitel til hver dag

·       lærervejledning med baggrundsmateriale og aktiviteter

·       landkort

·       klistermærker