INDSKOLING

Monstre på spil


Monstre på spil

Der er reprise på det flotte landsprojekt "Monstre på spil", hvor vi møder drabelige drager, modbydelige marer og tumpede trolde. Folketroen og religionerne er fulde af monstre. Men hvorfor er det egentlig sådan? Hvad kendetegner et monster? Og kan monstrene overvindes?

Forfatter Morten Dürr skrevet den flotte, store oplæsningsbog Felix og Monstrene - flot illustreret af Julie Østergaard. Komponist Mathias Madsen Munch har komponeret et lydspor til bogen. Gennem fortælling, illustrationer og musik møder eleverne forskellige monstre fra Bibelen, den nordiske mytologi og fra den danske folketro. De får også indblik i, at mennesker på tværs af religion og kultur altid har skabt fortællinger om monstre, for at kunne forstå den verden, som de selv er en del af.

På et kirkebesøg vil eleverne kunne høre lidt nærmere om kirkens djævle, uhyrer og drager. Hvem er de, og tror man på dem i dag? Eleverne får også mulighed for selv at komme med deres bud på, hvad de selv er bange for. Hvordan ser deres eget monster ud, og kan det overvindes?

 


Fakta om projektet

MÅLGRUPPE: 1.-3. klasse

FAG: Kristendomskundskab, dansk (musik og billedkunst)

LEKTIONER: 10-12

PERIODE:  Juni 2022 + august 2022 – april 2023

PROJEKTET INDEHOLDER:

  • Lærervejledning
  • Oplæsningsbog: Felix og Monstrene
  • Webside med lydfiler med symfoniorkester
  • Kirkebesøg om monstre

   TILMELDING HER  Tilmeldingsfristen er 2. september 2022

NB: Gentilmelding er også mulig, hvis du allerede fik materialerne sidste år, men vil bruge dem i en ny klasse og gerne vil have et nyt kirkebesøg og adgang til websiden igen. Skriv det gerne i bemærkningen til tilmeldingen, hvis du ikke har brug for nye materialer.