INDSKOLING

Rødhalsen - En musikforestilling

 

Selma Lagerlöfs legende om Rødhalsen handler om at blive den, man er. Rødhalsen er, da den bliver skabt, helt grå og kedelig. Den brokker sig til Gud over, at dens navn ikke passer til den, og den beder om at få nogle flotte, røde fjer, men Gud har en anden plan. Der går mange år, og vi møder Mor Rødhals, der sidder og fortæller historien om de manglende røde fjer til sine unger, da hun pludselig afbrydes af et mærkeligt optog og en mand, der skal henrettes.

Projektet tager eleverne gennem fortællingen og zoomer ind på begreber som: Hvem er jeg? Hvilke potentialer er jeg skabt med? Hvad er barmhjertighed? Projektet afsluttes med den flotte teaterforestilling ”Rødhalsen”, hvor børnene hører fortællingen i ord og musik og møder Rødhalse-ungen Benjamin, der er fuld af krudt i halefjerene og har en masse spørgsmål til sin mor…

·        Målgruppe: 1.-3. klasse

·        Fag: musik, kristendomskundskab og dansk

·        Lektioner: 4-5

·        Periode: september 2021

·        Tilmeldingsfrist: 4. august 2021

 

Projektet rummer:

1.      Lærervejledning med arbejdsark

2.      Musikteaterforestilling

 

OBS - Angående tilmelding

De klasser, der var tilmeldt den udskudte forestilling i marts 2021, skal tilmelde sig igen – og vil få førsteret til forestillingerne i september. Der er også åbent for nye tilmeldinger, og jeg fylder ekstra pladser op efter først til mølle-princippet. Vi skal tage højde for de rammer eventuelle fortsatte corona-restriktionerne sætter – så de udmeldte datoer er med forbehold for ændringer.

Der er forestillinger i 4 kirker i Ballerup-Furesø provsti:

Skovvejskirken d. 28.9. - 2 forestillinger om formiddagen

Værløse kirke d. 29.9 - 2 forestillinger om formiddagen

Skovlunde kirke d. 30.9! 1 forestilling (OBS: ændret)

   TILMELDING HER - husk afkrydsning af dato/kirke og om du var tilmeldt sidste år