INDSKOLING

TRO, HÅB OG TRÆER

Hvad har træer og lunger tilfælles? Kan træer vokse ind i himlen? Og kan frugt være forbudt?

Træer og mennesker har til alle tider været tæt forbundne. Træerne optager CO2, de er byggemateriale, brændsel og forrådskammer på én og samme tid. De udgør med andre ord et væsentligt grundlag for menneskers overlevelse.

Træer og religioner

Træernes betydning for mennesker kan spores ind i religionerne på tværs af geografi og kultur. Her forbinder træerne verdener, bærer forbudne frugter og er knyttet til det evige liv.

I dette projekt skal eleverne bl.a. arbejde med træers betydning for klimaet, med træfabler og træer i kristendom og nordisk mytologi.

Kirkebesøg

I projektet indgår et besøg i den lokale kirke, hvor eleverne hører om det håb, som knytter sig til træet i kristendommen. Som afslutning på besøget får klassen udleveret et æbletræ, der kan plantes et sted, hvor eleverne gennem resten af deres skolegang kan følge dets vækst og udvikling.

Differentieret

Undervisningsmaterialet er differentieret i øvelser, der går fra 1. til 4. klasse. Dermed kan den enkelte lærer vælge de aktiviteter, som er mest velegnet til klassen.


Lærerkursus: Træer i natur og kultur

I samarbejde med de dygtige naturvejlederne fra Skoletjenesten i Pederstrup planlægger vi et lærerkursus/workshop i forbindelse med projektet Tro, håb og træer. Camilla og/eller Lisa vil gøre den naturfaglige del af projektet levende med praktiske øvelser og didaktikken i fokus - og Pernille samt en religionsfaglig special guest vil stå for den religionsfaglige/teologiske vinkling af projektet. 

MÅLGRUPPE: Alle interesserede lærere, særligt tilmeldte til Tro, håb og Træer
DATO: 5. september kl. 14-16 2023 i Værløse kirke
TILMELDINGSFRIST: 15. august - skriv til Pernille på kontakt@midtiverden.dk

Fakta om projektet

Målgruppe: 1.- 4. klasse

Lektioner: 8-10

Fag: Kristendomskundskab, dansk, natur/teknologi og evt. musik samt billedkunst

Periode: September - november 2023

Materialer og aktiviteter:

  • Kirkebesøg
  • Plakater
  • Lærervejledning
  • Hjemmeside m. Klimamaskinen til udprint

  TILMELDING HER   fra 1.5 2023