INDSKOLING

UNDERLIG FISK


Fakta om projektet

Fagområde: Dansk og kristendomskundskab  

Målgruppe: 2. – 3. klasse

Omfang: 6-8 lektioner  

Periode: Hele skoleåret 2023-24

Tilmelding: senest 1.9 2023

Tilmeldte lærere modtager

  • Et oplæsningseksemplar af bogen Underlig Fisk 
  • Lærervejledning 
  • Elevhæfter 
  • Instruktionsvideo til skyggeteater 
  • Undre-æske til filosofisk samtale 
  • 2 pandelamper og blomsterpinde til brug i skyggeteater-aktiviteten

  TILMELDING HER   fra 1.5 2023

Underlig fisk

om at forsvinde og komme tilsyne igen

 

Liv og Fie er venner.  

Pludselig bliver Liv usynlig.  

Fie ser hende ikke.

Findes Liv så ikke mere?  

Sådan begynder Rebecca Bach-Lauritsens og Lea Hebsgaard Andersens lille hverdagsdrama Underlig fisk, der handler om Liv, som er bedsteveninde med Fie. Men en dag begynder Flora i deres klasse, og pist væk er Fie, og Liv føler sig usynlig og alene. Men så er der jo Louis… 

Med udgangspunkt i fortællingen om Liv inviteres eleverne til at tænke over det at føle sig set eller overset, synlig eller usynlig, udenfor eller indenfor fællesskabet. Eleverne præsenteres også for den bibelske fortælling om den udstødte tolder Zakæus, der oplever, hvordan det at blive synlig for en anden bliver en helt ny begyndelse. 

Hver klasse får tilsendt en lille undre-æske med forskellige genstande, der kan bruges som afsæt i en indledende filosofisk samtale om det at føle sig overset/synlig i et fællesskab. Derefter arbejder klassen med bogen Underlig Fisk og den bibelske fortælling. Med Zakæus- fortællingen som inspiration skal eleverne afslutningsvis arbejde med skyggeteater.   


Faktaboks: Hvad er skyggeteater?  

Skyggeteater er teater lavet med skygger. I dette forløb tegner og klipper eleverne figurer og viser en lille skyggeteaterforestilling, hvor de bruger lommelygter/pandelamper og en skyggekasse, der hurtigt og enkelt kan laves af forhåndenværende materialer. Se instruktionsvideo på projektets hjemmeside.