UDSKOLING

NÅR LIVET GØR ONDT

Fakta om projektet

Klassetrin: 9. klasse 

Fag: Kristendomskundskab 

Lektioner: 2-4 + et besøg a 75 min

Tidspunkt for besøg: 17.1 og 24.1 2024 kl. 13.45 til 15.

Indhold:

  • Besøg hos hospitalspræst Susanne Engberg, Psykiatrisk Center Ballerup
  • Tilbud om alternativt kirkebesøg hos præst med speciale i sjælesorg
  • Lærervejledning med forslag til forberedelse og efterbehandling

OBS: Kun to klasser hos hospitalspræsten - først til mølle. Skriv direkte til Pernille på kontakt@midtiverden.dk

 

Når livet gør ondt

De fleste af os vil på et tidspunkt enten være pårørende til en, der bliver ramt at psykisk sygdom, eller selv være den ramte. I ungdomsårgangene bliver tallet kun større - mange er tyngede af eksistensens vægt i større eller mindre grad. 

I dette projekt har vi fået lov at besøge hospitalspræst Susanne Engberg på hendes arbejdsplads, Psykiatrisk Center Ballerup, der bl.a. rummer et stort center for spiseforstyrrelser. Hun vil give indblik i sit arbejde med patienterne som hospitalspræst og i hvordan hendes rolle adskiller sig fra lægens og sygeplejersken. Hvad kan præsten, når tingene ikke handler om diagnoser eller medicin eller ind og ud af systemer - men om det enkelte menneskes kvaler? Hvordan kan man tale og lytte, så den der har det svært vil fortælle? Vi vil have fokus på relationens betydning og på hvordan et forløb med hospitalspræsten kan se ud for en patient. Desuden vil vi lave nogle små øvelser omkring disse temaer. 

Til forløbet hører et kort materiale til for- og efterbehandling af besøget.

Der er kun mulighed for besøg af to klasser i januar 2024, hhv. den 17.1 og 24.1 kl. 13.45-15 hos Susanne i denne omgang. Pladser vil blive tildelt efter først til mølle-princippet, men for at sikre en bredde i hvem tilbuddet når ud til, kan hver lærer kun booke én klasse i udgangspunktet.

Hvis I ikke får plads, vil I blive tilbudt et alternativt besøg hos en præst ved en lokal kirke, der der er specialiseret i sjælesorg. Dette åbner også for muligheden for at lægge besøget på et andet tidspunkt på året.