For alle lærere

RELIGIONERNES DAG - VIDENSKAB OG TRO

Fakta om kurset

  • Hvornår: Tirsdag d. 27. august. kl. 9.30-16
  • Hvor: Københavns Universitet, Amager, Nanna Berg auditoriet 9A-1-01. Auditoriet ligger på Det Juridiske Fakultet på 1. sal. Brug indgang fra parkeringspladsen foran Islands Brygge Metro
  • For hvem: særligt lærere i kristendomskundskab, dansk, natur og teknologi

Vi har forbestilt 7 billetter til interesserede lærere fra Ballerup og Furesø, som er tilmeldt skoletjenestens projekter.


PROGRAM

09:30 Morgenkaffe m. brød
10:00 Velkomst og indledning v. John Rydahl, Religionslærerforeningen
10:05 Kristendommens natursyn: den fremmede, den kultiverede og den infiltrerede økologi, v. professor Niels Henrik Gregersen (KU)
10:50 Spørgsmål
11:05 Fiktion, teologi og kæledyr: Hvad kan vi lære af C. S. Lewis om os selv og dyr?, v. postdoc. Emil Børty Nielsen (KU)
11:35 Spørgsmål
11:45 Kaffepause
12:10 Skitse til et livsfilosofisk undervisningsforløb om forholdet mellem dyr og mennesker på mellemtrinnet v. Dorete Kallesøe, VIA University College
12:40 Spørgsmål
12:50 Frokost
13:50 Hvad sker der, når vi dør?: videnskab og tro om nærdødsoplevelser, v. PhD Tobias Anker Stripp
14:20 Spørgsmål
14:30 Kaffepause
14.55 Videnskab, tro og mælk: Hvad vi ved og ikke ved v. professor Per Torp Sangild (KU)
15.40 Spørgsmål
15:55 Farvel og tak v. John Rydahl

Religionernes dag

Tema: Videnskab og tro

Forholdet mellem tro og viden er centralt ikke blot i skolens religionsundervisning men også i skolens samlede dannelsesprojekt, fordi det er med til at afklare, hvordan man kan forstå såvel sig selv som omverdenen. Hvad kan henholdsvis naturvidenskaben og teologien bidrage med til forståelse af livet og verden? Hvad kan man få viden om, om hvad er overladt til troen? Det er nogle af de spørgsmål, der på dagen vil blive kastet lys over.

Med den tyske sociologiprofessor Hartmut Rosas seneste udmeldinger om, at han på trods af sin forankring i Frankfurterskolen har fundet stor inspiration i teologien til sine kulturanalyser, og at samfund i hans optik har brug for religion, er der skabt rum for at teologi og religiøsitet kan indgå i den offentlige diskurs.

Og med oprettelsen af et særligt center til forskning i forholdet mellem videnskab og tro på Københavns Universitet i efteråret 2023 har det været oplagt at afholde dette års udgave af Religionernes Dag i samarbejde med centeret over den grundlæggende tematik om videnskab og tro.

Sæt derfor allerede nu X i kalenderen og kom til Religionernes Dag på Amager, hvor bl.a. professorerne Per Torp Sangild og Niels Henrik Gregersen fra henholdsvis Det Sundhedsvidenskabelige og Det Teologiske fakultet vil belyse spændingsfeltet mellem tro og viden fra hver deres ståsted, og hvor der også vil blive præsenteret et konkret undervisningsforløb, som kommer til at indgå i centerets forskning.

  TILMELDING HER   fra 1.5 2024 - først til mølle