LÆRERKURSUS FOR ALLE LÆRERE

Algoritmer, AI og etik

Fakta om kurset

Målgruppe: alle lærere

Lektioner: 1,5 time

Fag: især teknologiforståelse og kristendomskundskab

Periode: 30. september 2024 kl 14.30 til 16

Sted: Stavnsholtkirken i Farum, Stavnsholtvej 25.

  TILMELDING HER   fra 1.5 2024

 


Passer til projekterne: Den godeste robot, Den etiske kode og Er du rigtig klog


Algoritmer AI og etik

Kom med når kreativ koder og digital kunstner Andreas Refsgaard introducere algoritmer og kunstig intelligens på en engagerende og interaktiv facon. Gennem sjove, provokerende og tankevækkende eksempler viser han, hvordan disse teknikker giver mulighed for helt nye kreative udfoldelser, mens de samtidig stiller etiske udfordringer til vores samfund.

Med computeren som værktøj forsøger Andreas gennem sine værker at afmystificere computeralgoritmer og brugen af kunstig intelligens. Ved at lade folk spille musik kun med øjnene, lade algoritmer skrive videre på nyhedsartikler bag betalingsvægge og oprette en boghandel udelukkende med computergenerede science fiction romaner, viser Andreas teknologiens kreative potentiale på en legende og lettilgængelig facon.

Samtidig dyrker værkerne også de fejl, computeralgoritmerne uundgåeligt laver, og peger dermed på større samfundsmæssige problemstillinger omkring bias, overvågning og automatisering.

Andreas fremhæver kontrasten mellem traditionel programmering, hvor beslutningsprocesser er transparente, og moderne AI's "black box"-natur, som skaber etiske dilemmaer gennem uigennemsigtige beslutninger og algoritmisk skævhed. Han opfordrer til etisk ansvarlighed i AI-udviklingen og en bred offentlig dialog for at sikre, at teknologien er retfærdig og transparent og benyttes med omtanke.

Deltagerne vil også få adgang til en række AI-værktøjer, som Andreas har udviklet, hvilket giver dem mulighed for selv at eksperimentere med teknologien efterfølgende, eventuelt sammen med deres elever.