Lærerkurser

Religionsstrid og historiebrug

Tilbud om pop-op lærerkursus i forbindelse med SVÆRDETS KRAFT

Korstogstiden er stadig i vore dage et stridens æble i forholdet mellem Europa/Vesten og den islamiske verden. Konflikter i nutiden italesættes med en korstogs-retorik, og mange ser/bruger en korstogsprisme til at se på ”de andre”. Der er en udpræget tendens til både idealisering og kritisk selvransagelse af egen fortid. Det er muligt at nogle af jeres elever, selvom de er ret unge, vil have forskellige opfattelser af hvad korstoge er og vil opleve bogens fortælling om korstogene forskelligt.

Projektet Sværdets kraft har en grundig historisk indføring, og selve det faglige arbejde med bogen fokuserer ikke i særlig høj grad på kulturmødet, men mere på hovedpersonens rejse og udvikling. Men hvis I skulle have lyst til at få en historie- og religionsfagligt tematiseret oplæg til lærerne med diskussion på jeres skole om korstog som et tema i kulturmødet mellem kristen og muslimsk (og jødisk) kultur i fortid og nutid, så skriv til mig på kontakt@midtiverden.dk, så vi kan finde en dato til et pop-op lærerkursus.

MONSTRE PÅ SPIL - LÆRERKURSUS

Onsdag den 13. oktober kl. 13-16 afholder en række Folkekirkelige skoletjenester fra det nordlige Storkøbenhavn lærerkursus til Monstre på spil. Det afholdes i Christianskirken i Lyngby, Christians X’s Alle 120 (nær Lyngby Station). Her vil der være oplæg om Monstre og forestillinger om det onde ved:

  • Morten Dürr: forfatteren til Felix og monstrene samt et utal af andre børnebøger
  • Thomas Brudholm: Dr. i filosofi med forskning i bl.a. monstre og det onde.
  • Charlotte Hitzner: teolog og børnelitteraturkender og projektleder på Monstre på Spil

   TILMELDING HER - Kryds af ved lærerkurset nederst i formularen   

Tilmeldingsfrist for både projekt og lærerkursus: 2. september 2021